Bahasa: Lain-lain

Enterprise 50 Awards 2014

MEMUPUK HEROES DARI sifar: SME Corp. Malaysia melancarkan anugerah berprestij tahunan untuk mengiktiraf PKS Terkemuka Malaysia

Dianjurkan bersama oleh SME Corp. Malaysia dan Deloitte Malaysia dengan sokongan kewangan Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDF), RHB Bank Berhad, TM Berhad, Media Prima Berhad dan Malaysia SME, Enterprise tahunan 50 Anugerah telah dilancarkan pada 1 April 2014, di Royale Chulan Hotel dirasmikan oleh YBhg Datuk Ir. (Dr.) Mohamed Al Amin Hj. Abdul Majid, Pengerusi SME Corp. Malaysia.

PKS yang telah dinilai dan diberi nilai 4 bintang dan ke atas di bawah Penarafan Daya Saing PKS SME Corp. Malaysia bagi Program (SCORE) Peningkatan pada tahun 2013 dan 2014 telah secara eksklusif dijemput untuk mengambil bahagian. The pilih Kumpulan PKS dijemput digalakkan untuk mengambil kesempatan daripada peluang yang besar ini untuk meraih pelbagai manfaat menunggu pemenang E50 dengan mengesahkan penyertaan mereka selewat-lewatnya pada 30 Mei 2014. Setakat ini, Program Anugerah E50 telah menarik lebih daripada 1,785 peserta dengan alumni 581 pemenang di mana 60 syarikat telah disenaraikan di Bursa Malaysia - 46 di Pasaran Utama dan 14 di Pasaran ACE.

Ditubuhkan pada tahun 1996, Program Anugerah E50 sejak itu mendapat sambutan yang hebat dan sokongan yang membina daripada industri dan agensi berkaitan untuk kredibiliti dan prestij. Program tahunan dengan kerjasama audit terkenal dan firma perunding, Deloitte Malaysia, memilih dan pangkat 50 pemenang berdasarkan keupayaan prestasi kewangan, rekod prestasi, operasi, pemasaran dan pengurusan mereka. Satu panel hakim bebas dengan wakil-wakil dari rakan-rakan SME Corp. Malaysia dan organisasi terkemuka yang terlibat dalam pembangunan PKS sederhana dan memutuskan pemenang.

Untuk memulakan program tahun ini pada paras yang tinggi, satu peristiwa menarik berikutan E50 adalah E50 2014 Road Show yang telah diadakan di Kuala Lumpur, Terengganu, Pulau Pinang, Johor, Sabah dan Sarawak sepanjang bulan Februari hingga April. Objektif Road Show adalah berpeluang untuk berjumpa dengan syarikat-syarikat yang berpotensi dan terlibat dengan syarikat-syarikat 4-bintang ini untuk memberi kesedaran dan faedah ke atas program Enterprise 50 dan manfaatnya, untuk meningkatkan pencalonan daripada syarikat-syarikat yang bertaraf 4 bintang untuk mengambil bahagian dalam E50, untuk meningkatkan kesedaran dan minat di kalangan syarikat-syarikat yang tidak memenuhi kriteria kelayakan supaya mereka akan meningkatkan ranking mereka untuk mengambil bahagian dalam E50 dan menyediakan platform untuk rakan-rakan untuk mempamerkan produk / perkhidmatan mereka.
Untuk maklumat lanjut mengenai Anugerah Enterprise 50 2014, sila layari 50 laman utama Enterprise di www.e50.com.my.

HUBUNGI KAMI

Perbadanan Perusahaan Kecil dan Sederhana Malaysia
Tingkat 6, SME 1, Blok B 
Platinum Sentral
Jalan Stesen Sentral 2 
Kuala Lumpur Sentral
50470 Kuala Lumpur.

Talian Info: 1-300-30-6000
Talian Faks: 03-2775 6001

Emel: info[at]smecorp[dot]gov[dot]my

 

Borang Maklumbalas

PAUTAN AGENSI

  med    
Tekun2 SKM1  
output onlinepngtools Logo UDA 2020 SME Bank edit  
logo bankrakyat PNS LOGO White S protege1  

 

MENGENAI KAMI
POLISI

PKS di Malaysia

Prestasi PKS & Tinjauan

Dasar Keusahawanan Nasional 2030 (DKN2030)

Polisi PKS

PROGRAM
INISIATIF
PANDUAN
SUMBER
HUBUNGI KAMI