Bahasa: Lain-lain

Pameran Tahunan PKS - SMIDEX 2014

Tahun lepas, SME Corp. Malaysia mencapai peningkatan yang berpotensi perlu diberi perhatian 30% dalam jualan dengan rundingan bernilai RM322.24 juta dengan lebih 165 sesi padanan perniagaan. Pada tahun ini, Pameran Tahunan PKS - SMIDEX 2014 akan kembali sekali lagi, menandakan satu lagi peristiwa penting dengan kehadiran global yang kukuh. Pameran Tahunan PKS 17 akan diadakan pada 4-6 Jun 2014 di Pusat Konvensyen Kuala Lumpur (KLCC).

 

Acara itu dianjurkan oleh SME Corp. Malaysia, sebuah agensi di bawah Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI). SMIDEX 2014 akan dirasmikan oleh YAB Dato 'Sri Mohd. Najib Tun Haji Abdul Razak, Perdana Menteri Malaysia. Pengumuman itu dibuat oleh YBhg. Datuk Ir. (Dr.) Mohamed Al Amin Hj. Abdul Majid, Pengerusi SME Corp. Malaysia di acara Media Rangkaian: SMIDEX 2014 & SME Week 2014 diadakan pada 7 Mei 2014.

 

SMIDEX adalah acara tahunan yang direka untuk mempamerkan keupayaan dan kapasiti PKS Malaysia dalam menghasilkan produk-produk, perkhidmatan dan teknologi bagi pasaran global. Setiap tahun ia menarik syarikat multinasional (MNC), syarikat berkaitan kerajaan (GLC) dan syarikat-syarikat besar untuk mengambil bahagian dalam pameran dan padanan perniagaan sesi. Dengan tema "PKS - Menyambung Dots ...", SMIDEX 2014 akan menghubungkan PKS kepada semua peluang yang ada termasuk pemboleh perniagaan, alat perniagaan baru dan penyelesaian perniagaan, dan juga, maklumat mengenai dasar dan peraturan yang berkaitan dengan perniagaan dan pembangunan PKS . Tahun ini di bawah satu bumbung, tujuh kelompok pelbagai kategori yang membawa satu melalui kitaran hidup syarikat keseluruhan akan dipamerkan. Kelompok-kelompok ini akan berjalan melalui seorang usahawan ke dalam dunia menjalankan perniagaan yang lain: 'The Beginning - Perjalanan anda bermula di sini; 'Maklumat Perniagaan - Membuat Keputusan Bermaklumat'; 'Perniagaan Pemboleh - Shape Up Perniagaan Anda'; 'Keupayaan Malaysian Business - Mempamerkan Juara Tempatan; 'Pembiayaan Perniagaan - Wang Matters'; 'Hubungan dengan dunia - Buka Horizon anda' dan 'Pemadanan Perniagaan - Pemain Terbaik BIG.

 

Setakat ini, lebih daripada 369 gerai telah dirancang termasuk 68 gerai di astaka antarabangsa. India, Iran, Itali, Jepun, Kazakhstan, Korea, Maghribi, Oman, Filipina, Singapura, Thailand, Turki, Amerika Syarikat dan United Kingdom telah mengesahkan penyertaan mereka. SME Corp. Malaysia menjangkakan lebih 10,000 pengunjung untuk berkumpul di acara 3-hari ini.

 

Organisasi terkenal seperti BAE Systems, Siemens, Pos Malaysia, Boustead Naval Shipyard Sdn. Bhd., Aeon Big dan Outlet saya Pte. Ltd. juga akan mengambil bahagian dalam pameran itu. Dengan sokongan dan tajaan TM Berhad, MIDF, RHB Bank, UEM, Malaysia SME, Touch n 'Go, Maybank, SME Bank, MDV, Petronas, ABX dan AIBIM, pameran yang menjurus untuk menjadi yang terbaik yang pernah.

 

Tahun ini, SMIDEX 2014 mensasarkan RM350 juta dalam jualan berpotensi dari sesi padanan perniagaan. Selain itu, forum dan ceramah poket juga akan dianjurkan yang akan dijalankan oleh orang tempatan yang boleh dipercayai dan berpengalaman. Forum PKS 2014 menyediakan platform bagi PKS untuk belajar dan mendapat gambaran jelas daripada pemimpin korporat terkenal dan usahawan tempatan yang berjaya pada carta masa depan untuk perniagaan. Usahawan perlu mengambil kesempatan daripada wacana pembelajaran ini untuk belajar dan belajar semula, memperoleh ilmu dan mendapatkan wawasan ke dalam terbaru teknik perniagaan semasa sesi ini.

 

Salah satu fokus utama SMIDEX adalah kepada usaha menggalakkan inovasi. Selaras dengan ini, Anugerah Inovasi PKS Tahunan lagi akan mengambil tempat di mana Perdana Menteri kita akan membentangkan utama Paling Anugerah Inovasi dengan hadiah wang tunai RM1 juta kepada pemenang utama dari antara enam (6) kategori anugerah.

 

Untuk maklumat lanjut mengenai SMIDEX 2014, sila layari: http://www.smidex.my.

 

HUBUNGI KAMI

Perbadanan Perusahaan Kecil dan Sederhana Malaysia
Tingkat 6, SME 1, Blok B 
Platinum Sentral
Jalan Stesen Sentral 2 
Kuala Lumpur Sentral
50470 Kuala Lumpur.

Talian Info: 1-300-30-6000
Talian Faks: 03-2775 6001

Emel: info[at]smecorp[dot]gov[dot]my

 

Borang Maklumbalas

PAUTAN AGENSI

  med    
Tekun2 SKM1  
output onlinepngtools Logo UDA 2020 SME Bank edit  
logo bankrakyat PNS LOGO White S protege1  

 

MENGENAI KAMI
POLISI

PKS di Malaysia

Prestasi PKS & Tinjauan

Dasar Keusahawanan Nasional 2030 (DKN2030)

Polisi PKS

PROGRAM
INISIATIF
PANDUAN
SUMBER
HUBUNGI KAMI